Suroviny na polévku – slepičí maso, kořenovou zeleninu – část ve větších kouscích, část nakrájenou nadrobno, pórek, sůl, celý černý pepř, petrželka
Suroviny na nudle – 1 vejce, 0,25 l mléka, asi 120 g polohrubé mouky, sůl, velkou hrst nakrájené petrželky, trošku muškátového oříšku, olej
Postup – maso očistíme, vložíme do studené vody, přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu, pár kuliček černého pepře a pozvolna vaříme doměkka. Pak vývar slijeme, zeleninu odložíme na jiné upotřebení a maso obereme z kostí a nakrájíme ho najemno. Do vývaru vložíme jemně nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, přidáme maso a povaříme.
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme koření a mouku. Vytvoříme těsto jako na amolety. Z tohoto množství upečeme na oleji dvě, nakrájíme je na pásy a ty potom na proužky. Nudle narovnáme do mísy a každý strávník si je vloží do hotové polévky.