Slepičí polévka s játrovou rýží

Suroviny – kousek slepice, kořenová zelenina do vývaru a další zelenina do polévky, sůl, celý černý pepř, nové koření, bobkový list, polévkové těstoviny

Na rýži – slepičí nebo kuřecí játra, vejce, strouhanka, sůl, muškátový oříšek, česnek

Postup – maso očistíme, zeleninu do vývaru nakrájíme po oloupání na větší kousky, přidáme koření a vše vložíme do studené vody. Vaříme, když je maso hotové, vývar scedíme, zeleninu odložíme na jiné použití, koření vyhodíme. Maso nakrájíme na drobné kousky, zeleninu určenou do polévky nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno.

Játra zbavíme blanek a umeleme nebo nožem naškrábeme. Dáme do misky, přidáme rozetřený česnek, vajíčko, sůl, trošku oříšku a tolik strouhanky, abychom vše spojili v  tužší hmotu.

Do vývaru vložíme nakrájené maso a nastrouhanou zeleninu a chvíli povaříme. Přes struhadlo protřeme do polévky játrové těsto, vhodíme vlasové nudle  a povaříme. Dochutíme kořením a můžeme podávat.Slepičí polévka s játrovou rýží

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *