Suroviny – díly slepice, cibule, kousek uzeného, větší množství kořenové zeleniny, sádlo, sladká paprika, sůl, smetana 30%, jíška nebo hladká mouka za zahuštění
Postup – slepici očistíme a nakrájíme na díly. Posolíme a odložíme do chladu. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Uzené nakrájíme nadrobno. Na sádle necháme zatáhnout díly masa, pak je vyndáme a do výpeku vložíme cibuli. Když je opečená, přidáme zeleninu a uzené, restujeme, až začne zelenina vonět. Potom přisypeme papriku a v tuku ji necháme rozpustit. Nyní dáme maso do hrnce, já vařím slepici v papiňáku, také vše z pánve, podlijeme horkou vodou, osolíme a vaříme asi 1 hodinu.
Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar zahustíme jíškou, nebo ve smetaně rozmícháme trochu mouky, povaříme,nakonec přilijeme smetanu a prohřejeme.