Jednodušší úprava než klasické obalování a smažení na pánvi. Navíc trochu dietnější, přece jenom obsahuje méně tuku.
Suroviny – květák, 100ml mléka, 2 vejce, 150g goudy, 100g polohrubé mouky, sůl, pepř, 50g másla
Postup – květák rozebereme na růžičky a vložíme do vařící osolené vody a bez pokličky chvíli povaříme. Vyjmeme a necháme okapat. Na těstíčko smícháme žloutky s mlékem, moukou a nastrouhaným sýrem. Podle chuti ososíme, opepříme a nakonec do těstíčka vmícháme ušlehané bílky. Růžičky květáku obalíme v těstíčku a narovnáme do pekáčku, který vytřeme máslem. Na povrch poklademe slabé plátky másla a zapečeme v troubě, asi 30minut. Přidáme zelené bylinky a zeleninovou přílohu nebo salát.