Bramboráky

Klasické bramboráky, oblíbené, ne moc dietní, ale dobré. Tentokrát na ně dostal manžel chuť a protože venku pršelo, pustil se do nich. A protože je dělal manžel, do části těsta si přidal nakrájený špekáček, aby byly ještě lepší. Byly naprosto dokonalé…

Suroviny – větší syrové brambory, česnek, sůl, majoránku, mléko, pepř, hladkou mouku, vejce, sádlo

Postup – brambory oloupeme a nastrouháme. Slijeme z nich přebytečnou vodu se škrobem a povrch zalijeme trochou mléka. Přidáme sůl, pepř, vejce, v ruce rozemnutou majoránku, utřený česnek a trochu zahustíme moukou. Promícháme a na rozpáleném sádle smažíme bramboráky. Nejlepší je si udělat jeden, ochutnat, podle potřeby ještě dochutit a pak teprve ostatní osmažit. BramborákyBramboráky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *