Papriky volíme masitější druhy, nejlepší jsou červené nebo žluté. Je to letní, lehké jídlo, můžeme přidat zeleninový salát.
Suroviny – papriky podle počtu strávníků. Na naplnění jedné větší budeme potřebovat menší cibuli, olivový olej, 3 žampiony, 30g kuskusu, 30g goudy, zelené bylinky, sůl
Postup – papriky omyjeme, odřízneme jim vršek a zbavíme je semínek. Na náplň si na oleji osmažíme cibuli, přidáme plátky očištěných žampionů, opečeme, pak vmícháme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky a podle chuti osolíme. Kuskus promícháme s asi 2 lžícemi horkého vývaru nebo vody. Necháme chvilku odstát a potom vmícháme do náplně. Vše promícháme a směsí naplníme papriky. Přikryjeme je vrškem, vložíme do pekáčku vymazaného máslem a asi 30 minut pečeme při 180 stupních.