Protože jsme byli na houbách, uvařila jsem toto jídlo, které houby krásně provoní. Můžeme ho uvařit i ze sušených, jen je musíme před vařením alespoň na hodinu namočit do vody a i s nálevem přidat k masu.
Suroviny – vepřové plátky, sůl, pepř, sádlo, cibuli, houby, vývar, jíšku nebo hrubou mouku na zahuštění, smetanu
Postup – maso očistíme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na sádle, aby se zatáhlo. Pak vyjmeme, k sádlu přidáme kostičky cibule a do zlatova ji opečeme. Přidáme zpátky maso, očištěné, pokrájené houby, trochu vývaru nebo vody a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme jíšku nebo poprášíme moukou a povaříme. Na zjemnění můžeme přidat trochu smetany.
Občas jsem také toto jídlo dělávala. Přidávala jsem do omáčky trochu kečupu. Nebyla z toho ale typická rajská omáčka, pouze kečupem lehce ochucená. Také to bylo dobré a oblíbené jídlo.
Dobrý den,
to by mě nenapadlo přidat kečup. Zajímavé, vyzkouším, jsem zvědavá, jak to bude chutnat.
Alena