Na přípravu omáčky volím zeleninu, kterou mám po ruce, můžete ji libovolně kombinovat. Lze ji připravit bez masa, ale manžel rád maso, tak jsem ho trochu přidala. Může být libové vepřové, drůbeží nebo jiné, které máte rádi.
Suroviny – těstoviny, cibuli, maso, papriky, rajčata, mrkev, celer, česnek, sůl, pepř, olej, trochu mouky, sýr gouda
Postup – na omáčku si připravíme maso, očistíme ho, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, rychle orestujeme na oleji a odložíme. V hrnci si opečeme na oleji kostičky cibule dozlatova, přidáme maso, nakrájenou zeleninu, plátky česneku, podlijeme vývarem nebo vodou, osolíme a dusíme, až je maso měkké. Pak trochu poprášíme moukou, povaříme a podáváme s těstovinami. Můžeme posypat nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem.