Můžete použít i jiný vývar, masový nebo zeleninový.
Suroviny – kuřecí vývar, směs zeleniny – měla jsem celer, petržel, papriku, pórek – petrželku, kousek másla
Na knedlíčky – 40g másla, vrchovatou lžíci hladké mouky, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 100g šunky, strouhanku, petrželku
Postup – připravíme si vývar, zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle, až se rozvoní. Přidáme do polévky a krátce povaříme.
Na knedlíčky rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Necháme ji vychladnout, pak vmícháme vejce, utřený česnek, malé kostičky šunky a nasekanou petrželku. Zahustíme podle potřeby strouhankou. Na prkénku si vytvoříme malé knedlíčka a pak je zavaříme do polévky. necháme povařit asi 5 minut. Je lepší si udělat jeden knedlíček na zkoušku, pak podle chuti dokořenit zbytek těsta. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku nebo jiné zelené natě.