Zeleninová polévka s vejcem

Použila jsem směs kořenové zeleniny, ale můžete použít jakoukoli vaší oblíbenou. Je to celkem jedno, jen bych se přimlouvala, aby směsi dominovala mrkev, myslím, že dodá polévce barvu a lepší chuť. Přidala jsem i kousek vařeného kuřecího masa, ale není to nutné.

Suroviny – směs zeleniny, máslo, hladkou mouku, vývar kuřecí nebo hovězí, vejce, sůl, zelenou petrželku

Postup – zeleninu si očistíme a nakrájíme na drobné kostičky nebo nudličky. Máslo rozpustíme a přidáme trochu hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme, přidáme zeleninu a asi 20 minut povaříme. Do hotové polévky vmícháme přes vidličku rozšlehané vejce, podle chuti osolíme a ochutíme petrželkou. Zeleninová polévka s vejcem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *