Pohanka je velice zdravá potravina, je rychle připravena a má skvělou chuť.
Suroviny – 120g pohanky, asi 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 vejce, sůl, pepř, mletý kmín, sádlo
Postup – pohanku přebereme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, odstavíme a necháme asi 15 minut dojít. Měla by být měkká. Scedíme ji a necháme vychladnout. Dáme ji do mísy, přidáme vejce, rozetřený česnek, kostičky cibule a okořeníme. Promícháme a vložíme do pekáčku, který jsme si vymazali sádlem. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem a upečeme.
Podáváme se zeleninovým salátem, tentokrát jsem natrhala listy salátu, pokapala ochuceným bílým jogurtem a posypala sezamovými semínky.