Suroviny – ze zeleniny jsem zvolila zelenou část pórku, brokolici, zelenou papriku, česnek, dále kousek másla, vývar, vejce
Postup – na másle opečeme na plátky nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem a povaříme. Ke konci varu přidáme plátky česneku a dochutíme solí.
Na ztracené vejce si připravíme do rendlíku trochu vody se lžící octa a přivedeme k varu. Nesmí se ale moc vařit, hlídáme vodu, když se začíná v prostředku tvořit vír, je čas vložit vejce. Vajíčko si vyklepneme na mělký talířek a pomalu ho vsuneme do středu víru. Hned se snažíme lžící utíkající bílek nabalit na vajíčko, aby jeho tvar byl kulatý. Necháme pomalu provařit asi 3 minuty, až se bílek zpevní. Takto uvařené vejce vložíme do hotové polévky a můžeme podávat.