Syn byl kupovat maso pro naše zvířátka a přinesl také kousek plecka, které bylo moc hezké. Krásně se mi ho podařilo prokrojit na plát a tak jsem vytvořila roládu. Na zvířátka tentokrát moc nezbylo, ale srdce a játra jsou jistě také dobré:-)
Suroviny – plát masa, sůl, pepř, kmín, hořčiči, plátky uzeného, kyselou okurku, plátky cibule, česnek
Postup – plát masa osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pak potřeme hořčicí, poklademe po ploše plátky uzeného a proužky cibule. Do středu narovnáme okurky a stočíme. Provázkem zajistíme a vložíme do pekáče. Dno pekáče si vyložíme plátky cibule, několika stroužkami česneku, který nakrájíme na plátky a přidáme kostičky uzeného. Trochu podlijeme a pečeme nejprve přikryté a asi po hodině odkryjeme a dopečeme. My nezahušťujeme, jen stěrkou stáhneme ze stran pekáče všechny připečeninky, provaříme a dochutíme.