Použila jsem kuřecí nohy, ale lze takto upéct i jiné díly, ať už kuřecí nebo třeba krůtí. Lepší jsou drobnější části. Výhodou je, že se vše peče najednou a během hodinky je vše hotovo.
Vzhledem k tomu, že je recept velice jednoduchý, nebudu ho celý popisovat. Maso si očistíme a řádně nasolíme, popřípadě okmínujeme. Nádivku zvolíme tu, kterou máme oblíbenou. Já jsem použila houskovou. Navlhčené kostky pečiva jsem osolila, přidala kostičky uzeného masa, celá vejce a hodně zelených bylinek. Zvolila jsem cibulovou nať, pažitku a petrželku. Plech na pečení jsem vymazala máslem, naskládala kousky masa, do vzniklých mezer navrstvila nádivku a na maso jsem ještě položila plátky másla. Vše vložila do vyhřáté trouby a během hodiny bylo jídlo hotovo. Měli jsme k němu nové brambory, ale myslím, že by stačila i jenom nádivka. K tomu zeleninový salát, tentokrát byl rajský s cibulkou.