Suroviny – filety makrely, sůl, pepř, ciron, olivový olej, utřený česnek
Na zeleninovou přílohu jsem použila bulvový celer, mrkev, cibuli, česnek, máslo. Jako přílohu jsme měli brambory s máslem, česnekem a petrželkou.
Postup – nejprve si připravíme vařené brambory. Rozpustíme kousek másla, přidáme asi dva stroužky utřeného česneku, najemno nasekanou petrželku a vmícháme do vařených brambor. Promícháme, dochutíme solí nebo česnekem, podle chuti.
Mezitím než se uvaří brambory připravíme maso. Filety opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, potom osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany utřeným česnekem. Potom opečeme na olivovém oleji.
Na zeleninovou přílohu si nahrubo nastrouháme celer a mrkev, cibuli nakrájíme na proužky. Vše opečeme na másle, až trochu zelenina změkne. Pak vmícháme plátky několika stroužků česneku a necháme rozvonět.