Česneková makrela

Suroviny – filety makrely, sůl, pepř, ciron, olivový olej, utřený česnek

Na zeleninovou přílohu jsem použila bulvový celer, mrkev, cibuli, česnek, máslo. Jako přílohu jsme měli brambory s máslem, česnekem a petrželkou.

Postup – nejprve si připravíme vařené brambory. Rozpustíme kousek másla, přidáme asi dva stroužky utřeného česneku, najemno nasekanou petrželku a vmícháme do vařených brambor. Promícháme, dochutíme solí nebo česnekem, podle chuti.

Mezitím než se uvaří brambory připravíme maso. Filety opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, potom osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany utřeným česnekem. Potom opečeme na olivovém oleji.

Na zeleninovou přílohu si nahrubo nastrouháme celer a mrkev, cibuli nakrájíme na proužky. Vše opečeme na másle, až trochu zelenina změkne. Pak vmícháme plátky několika stroužků česneku a necháme rozvonět.Česneková makrela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *