Dušené vepřové ledvinky

Suroviny – vepřové ledvinky, cibule, sádlo, sůl, mletý kmín, mletý pepř, hladká mouka, vývar

Postup – ledvinky omyjeme, podélně rozkrojíme a pečlivě odstraníme všechny bílé části. Potom nakrájíme na menší kousky. V hrnci přivedeme k varu vodu, trochu ji osolíme a ledvinky asi 2 minuty povaříme. Pak slijeme vodu a postup ještě jednou opakujeme. Tím máme ledvinky připravené a můžeme začít chystat základ na  omáčku.

Na sádle opečeme dozlatova kostičky cibule. Poprášíme  moukou a orestujeme ji, přidáme koření a vývar. Vložíme ledvinky a za občasného míchnutí dusíme doměkka.Dušené vepřové ledvinky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *