Suroviny – 1,5 – 2 kg kuřecích prsních řízků, sůl, mletý pepř, 6 vajíček, 1 větší cibule, 2 nožičky klobásy, 350 g plátků anglické slaniny, olej, petrželka
Postup – nejpve si připravíme bábovkovou formu. Pečící papír natrháme na větší kousky, trochu ho namočíme, aby byl více tvárný a vyložíme s ním celou formu.
Maso zbavíme kousků sádla, podélně rozkrojíme, abychom měli slabší plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli po oloupání nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme dozlatova. Pak přidáme rozšlehaná vejce, osolíme a mícháme, až se vytvoří řidší smaženina. Přidáme nasekanou petrželku a odložíme stranou, aby vejce trochu prochladla.
Formu vyložíme jednotlivými plátky slaniny tak, aby nám část zůstala venku z formy. Přebývající část by měla být tak velká, aby nám později zakryla povrch naplněné formy. Plátky položíme i na dno a kolem středního dílu. Na plátky slaniny klademe jednotlivé pláty masa, do výšky formy, kolem středu i na dno. Podle potřeby si plátky můžeme upravit. Na vrstvu masa vložíme vrstvu míchaných vajíček, na ně oloupané, rozkrojené klobásy a vše zakryjeme vajíčky. Zakryjeme plátky masa a přečnívající slaninou. Přikryjeme pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 75 minut. Pak odkryjeme papír a ještě 15 minut dopékáme. Po vyndání z trouby necháme chvíli v klidu a pak teprve opatrně vyklápíme, nejlépe na hlubší talíř, protože u bábovky bude i šťáva. Když chceme podávat bábovku teplou, krájíme ostrým nožem po chvilkovém odpočinutí masa. Když ji připravujeme na studené pohoštění, můžeme ji nechat vystydnout a pak ji teprve vyklopíme.