Zatímco bramborové knedlíky dělávám z brambor vařených ve slupce, tyto plněné z těch, které nám zbydou. Vodu dáváme vařit dříve než začneme tvořit těsto.
Suroviny – vařené brambory, sůl, vejce, hrubá mouka, trochu dětské krupičky. Dávám asi dvě třetiny mouky a třetinu krupičky.
Na náplň – vařené uzené maso, sádlo, cibule
Na podávání si připravíme dozlatova opečenou cibuli na sádle.
Postup – na sádle osmažíme cibuli a poté drobné kostičky masa. Necháme vychladnout. Brambory najemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik směsi mouky a krupičky, až nám vznikne tužší těsto. Rozdělíme na stejné části, vyválíme placičky, poklademe náplní, spojíme a zakulatíme. Ihned vkládáme do vařící vody a vaříme podle velikosti 10-15 minut. Po vyndání z vody je dvěmi vidličkami nahoře rozthneme, aby mohla uniknout pára. Podáváme omaštěné osmaženou cibulkou a můžeme přidat dušené zelí nebo zelný salát.