Suroviny – 4 plátky z plecka nebo krkovice, sůl, pepř, hořčice, 2 vařená vejce, sladkokyselá okurka, 4 větší plátky uzeného, sádlo
Na nádivku si připravte – 3 rohlíky, 3 vejce, 50 g másla, mléko, 100 g uzeného nebo šunky, asi 200 g směsi kořenové zeleniny, sůl, pepř, zelené natě, máslo na opečení zeleniny
Postup – plátky masa naklepeme, solíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý dáme plátek uzeného, půl vajíčka, okurku celou nebo půlku. Zabalíme, spíchneme špejlí a opečeme ze všech stran na sádle. Vyndáme a odložíme.
Na nádivku si nakrájíme rohlíky na kostičky, namočíme je mlékem a necháme nasáknout. Pak přidáme kostičky uzeného, rozpuštěné máslo, vejce, kostky zeleniny opečené na másle, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekané zelené natě.
Nádobu na pečení s víkem vymažeme máslem, rozložíme nádivku, na ni položíme závitky, přikryjeme víkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme hodinu i více, aby bylo maso měkké. Můžeme přidat různě upravené brambory.