Suroviny – kohoutí maso na polévku, sůl, celý pepř, bobkový list, směs kořenové zeleniny, máslo
Na knedlíčky – asi 100 g drůbežích jater, 50 g rozpuštěného másla, 1 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, strouhanka
Postup – maso vložíme do studené vody, přidáme koření a uvaříme. Pak přecedíme, maso obereme a nakrájíme na drobné kousky. Zeleninu po očištění nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dorůžova. Pak ji přidáme spolu s masem do vývaru a ještě chvíli povaříme.
Na knedlíčky utřeme nebo umixujeme játra, přidáme ostatní přísady, nakonec tolik strouhanky, abychom mohli vytvořit kuličky. První zavaříme do polévky a ochutnáme. Pak buď dochutíme těsto nebo tvoříme kuličky a házíme je do vařící polévky. Chvilku poté, co vyplavou, jsou hotové. Dochutíme polévku kořením a bylinkami a můžeme podávat.