Suroviny – kohoutí maso, větší množství cibule a česneku, máslo, sůl, kmín
Na nádivku – 4 rohlíky, mléko, 3 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, zelené natě
Postup – maso očistíme, zbavíme přebytečného sádla, osolíme a okmínujeme. Opečeme ze všech stran na másle a odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a navršíme na dno pekáče. Pak vložíme kousky masa, poklademe je plátky másla, přikryjeme a pečeme, až je maso měkké. Většinou nepodlévám, ale někdy pustí cibule málo šťávy a pak je třeba trošku maso podlít teplým vývarem.
Nádivku dáváme do pekáče asi půl hodiny před dopečením masa. Rohlíky nakrájíme na kostky a mlékem je navlhčíme. Necháme nasáknout, pak přidáme žloutky, utřený česnek, sůl, pepř, pažitku nebo petrželku a rozemnutou majoránku. Nakonec přidáme ušlehaný bílkový sníh a lehce promícháme. Když se nám bude zdát, že maso už za chvíli bude, na část plechu narovnáme nádivku a dopečeme spolu s masem.