Suroviny – malá hlávka kapusty, 12 žampionů, 8 středních rajčat, cibule, olej, sůl, mletý pepř, stroužek česneku
Postup – větší listy z kapusty sloupneme, střední část nakrájíme na dílky. Vložíme je do vařící osolené vody a nepřikryté pět minut povaříme. Potom listy vyndáme a nechápe okapat. Poté z listů vykrájíme košťál a pak nakrájíme na proužky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, rajčata na menší dílky, cibuli na kostičky.
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a společně orestujeme. Potom vložíme rajčata a kapustu. Okořeníme, přidáme utřený stroužek česneku a společně asi 5 minut podusíme. Nemusíme polévat, rajčata pustí šťávu. Podáváme s brambory nebo pečivem.