Polévku uvaříme tradičně, maso vložíme do studené vody, přidáme větší kusy zeleniny, černý pepř, bobkový list, nové koření a sůl. Maso poté obereme, nakrájíme, přidáme nově připravenou a nadrobno pokrájenou zeleninovou směs a povaříme.
Tentokrát jsem jako vložku připravila vaječný svítek. Ten se peče v troubě, nechá vychladnout a nakrájí na kostky nebo třeba trojúhelníčky. Kousky svítku dávám na talíř a každý si ho vloží do své polévky až těsně před konzumací.
K přípravě svítku budete potřebovat dvě vejce, oddělíme žloutky od bílků. Asi 50 g másla utřeme se žloutky, přimícháme asi 40 g hrubé mouky, trošku soli, mléko podle potřeby, asi 2 lžíce a nasekanou petrželku. Nakonec vmícháme ušlehaný bílkový sníh. Upečeme, nakrájíme a podáváme.