Suroviny – 1 větší kuře, sůl, mletý pepř, kmín, 250 g mletého krůtího masa, 100 g krůtích jater, 100 g šunky, 100 g uzeného masa nebo slaniny, 100 g menších žampionů, 1 vejce, asi 150 ml smetany, 30%, máslo
Postup – kuře omyjeme, očistíme a vykostíme. Na prsou nebo jinde, kde budeme mít vyšší vrstvu masa, seřízneme a rozložíme ho. Potom osolíme a opepříme.
Žampiony oloupeme, použijeme pouze hlavičky. Nakrájíme je asi čtvrtky, podle velikosti hub. Játra zbavíme blan a nakrájíme nadrobno. Šunku a slaninu také nakrájíme na kostičky. Mleté maso v kutru nebo robotu rozmícháme se smetanou do hladké konzistence. Přidáme ostatní nakrájené suroviny a vejce, trošku osolíme a řádně promícháme. Náplň rozprostřeme na plát masa, stočíme do rolády, svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Povrch osolíme a poprášíme celým kmínem. Podlijeme vodou nebo raději vývarem, přidáme pár plátků másla, vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Když nespotřebujeme všechnu nádivku, přidáme ji ke konci pečení k roládě a spolu dopečeme. Po upečení necháme asi 5 minut roládu vydýchat, pak teprve krájíme na plátky.