Suroviny – kuřecí stehna, popřípadě jiné díly kuřete, sůl, máslo, hladká mouka, kousek celeru, mrkev a petržel, cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, špetka muškátového květu, 1 žloutek, zelená petrželka
Postup – stehna očistíme, osolíme, vložíme do vody, přidáme koření a sůl a uvaříme. Potom obereme z kostí maso, zbavíme se kůže i chrupavek a čisté maso můžeme nakrájet na menší části nebo ponechat v celku.
Asi plátek másla rozpustíme, přidáme asi 2 lžíce mouky a usmažíme světlou jíšku. Necháme ji vychladnout. Zalijeme ji asi půl litrem teplého vývaru, rozmícháme a za častějšího míchání povaříme asi 15-20 minut. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, zeleninu po očištění na plátky. Cibuli na másle zesklovatíme, pak přidáme zeleninu a necháme rozvonět. Potom vmícháme do připravované omáčky a povaříme. Dochutíme solí a muškátovým květem. Omáčku odstavíme, vmícháme žloutek a nasekanou petrželku. Vložíme připravené maso a podáváme s rýží.