Suroviny – slepice, sůl, směs zeleniny – mrkev, petržel, celer, kedlubna, rajče, cibule, sádlo, hladká mouka, celý pepř, nové koření, bobkový list
Postup – slepici očistíme a rozporcujeme. Vložíme do studené vody, přidáme koření, sůl a uvaříme doměkka. Mezitím očistíme zeleninu, přiměřeně od každého druhu, nakrájíme ji na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na sádlo vložíme cibuli a restujeme do sklovita. Pak vsypeme všechnu zeleninu mimo rajčat a dorestujeme skoro dozlatova. Do základu přidáme lžíci nebo dvě hladké mouky a vytvoříme jíšku, potom ji necháme vystydnout. Když máme maso měkké, vyndáme ho, vývar scedíme a čistý nalijeme na jíšku se zeleninou. Rozšleháme, přidáme rajčata a povaříme asi 20 minut. Dochutíme, vložíme maso a prohřejeme ho.