Suroviny – menší kapusta, půl kila mletého vepřového masa, 150 g uzeného masa, 2 vejce, 1 rohlík, mléko, 2 stroužky česneku, 1 cibule, mletý pepř, sůl, strouhanka
Postup – kapustu rozdělíme na čtvrtky, vložíme do horké osolené vody, nepřikrýváme a krátce povaříme. Po vyndání ji vložíme do studené vody, po ochlazení necháme okapat. Vyřízneme košťál a zbytek nadrobno pokrájíme.
Uzené, cibuli a rohlík nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Pečivo navlhčíme mlékem a necháme nasáknout. V míse propracujeme mleté maso s kapustou, uzeným, cibulí, česnekem, přidáme vejce, pečivo a koření. Máme-li těsto řidší, přidáme trochu strouhanky. Vypracujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle.