Suroviny – části králíka, uzená slanina, větší množství zeleniny – mrkev, petržel, celer, cibule, smetana, jíška, olej, sůl, mletý pepř
Postup – maso očistíme, prošpikujeme špalíčky slaniny, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Pak přidáme postupně maso a opečeme ho ze všech stran. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka, přidáme ji k masu a promícháme. Zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme jíšku, kterou pokrm zahustíme, povaříme asi 20 minut. Připravíme si ji na začátku dušení, usmažíme stejné množství hladké mouky a sádla a necháme ji vychladnout. Potom dochutíme kořením, přilijeme trochu smetany, prohřejeme a podáváme nejlépe s knedlíky nebo rýží.