Suroviny – části králíka, sůl, slanina, cibule.
Suroviny na nádivku – 4 rohlíky, mléko, plátek másla, asi 3 stroužky česneku, 3 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka
Postup – maso omyjeme, očistíme a prošpikujeme špalíčky slaniny nebo uzeného masa. Osolíme a necháme chvíli odležet.
Na nádivku si nakrájíme na kostky rohlíky a navlhčíme je mlékem. Potom přidáme žloutky, rozehřáté máslo, utřený česnek a koření. Nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh.
Do pekáčku dáme vrstvu nahrubo nakrájené cibule, na ni všechnu nádivku a na ni položíme kousky masa. Přikryjeme pekáček a pečeme, až je maso skoro měkké. Potom odkryjeme a necháme při vyšší teplotě opéct.
Podáváme se špenátem a knedlíky nebo s bramborami.