Suroviny – díly slepice, větší množství kořenové zeleniny, sůl, hladká mouka, bobkový list, nové koření, černý pepř, sádlo, vlasové nudle, sušené polévkové koření (nemám čerstvé, vše je pod sněhem)
Postup – slepici očistíme, rozdělíme na díly, osolíme. Vložíme do studené vody, dáme část zeleniny nakrájenou na větší kusy, přidáme nové koření, bobkový list, černý pepř a sůl. Já vařím v papiňáku asi 1 hodinu.
Mezitím očistíme další zeleninu a nakrájíme ji drobněji. Na sádle ji opečeme, přidáme trochu mouky a orestujeme. Když je maso měkké, vyjmeme ho, obereme z kostí a nakrájíme nadrobno. Vývar vlijeme na zeleninu, prošleháme, vložíme maso a povaříme. Nakonec přisypeme trochu vlasových nudlí a chvilku vaříme. Doplníme čerstvými natěmi nebo jako já sušenými.