Suroviny – brambory, žampiony, cibule, olej, mletý kmín, sůl, mletý pepř, plátek šunky, máslo, vejce, mléko nebo smetana, cibulová nať, tvrdý sýr – čedar, parmazán…
Postup – brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Vložíme do horké osolené vody a chvilku je povaříme, necháme okapat.
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, opečeme na oleji skoro dozlatova. Přidáme plátky žampionů, kostičky šunky a kmín a orestujeme. Nakonec podle chuti osolíme a vmícháme kolečka cibulové natě.
Zapékací pekáček vymažeme máslem, klademe vrstvu brambor, osolíme a opepříme, na ně žampiony, opět brambory a tak vrstvíme, podle množství surovin. Končíme bramborovou vrstvou. Vejce rozšleháme s mlékem nebo lépe se smetanou, osolíme a nalijeme na povrch brambor. Vložíme do horké trouby a zapékáme. Chvíli před koncem povrch posypeme nastrouhaným sýrem a necháme ho rozpustit.