Na polévku jsem použila kapustu a směs kořenové zeleniny. Kapustu jsem očistila, omyla, vložila do horké slané vody a bez přikrytí povařila. Potom nechala okapat a nakrájela na proužky. Do vývaru z kapusty jsem vložila najemno nastrouhanou zeleninu, použila jsem mrkev, celer a petržel, chvilku povařila a dochutila solí a bílým pepřem. Do polévky jsem přidala nakrájenou kapustu. Svítek jsem přichystala na misku a každý si dle své chuti polévku doplnil.
Na svítek jsem rozšlehala dvě vejce se solí, 1 lžící hladké mouky a hrst nasekané petrželky. Vše jsem vlila na pánev, kde jsem měla připravené rozehřáté máslo. Po obou stranách jsem opekla jakési silnější omelety. Po vychladnutí jsem je nakrájela na proužky a podávala zvlášť v misce.