Suroviny – plát kuřecího masa, sůl, plnotučná hořčice, anglická slanina, sladkokyselé okurky, 400 g mletého vepřového masa, 2 žloutky, 100 g iberské slaniny, mletý pepř, máslo
Postup – maso z vykostěného kuřete rozložíme, podle potřeby seřízneme a maso doplníme do prázdných míst, abychom měli stejnou vrstvu. Osolíme, poprášíme čerstvě namletým pepřem, potřeme hořčicí. Po celé ploše poklademe plátky anglické slaniny.
Mleté maso rozšleháme se třemi vody, se žloutky a jemně nakrájenou slaninou. Osolíme, opepříme a navrstvíme na připravený plát masa. Do středu položíme řádku okurek. Stočíme jako roládu, převážeme provázkem a položíme do pekáče. Malinko podlijeme, přidáme pár plátků másla a za občasného polití výpekem upečeme doměkka. Necháme 5 minut odpočinout, pak nakrájíme na plátky. Je dobrá i studená jako součást obložených mís.