Suroviny na piškot – 5 vajec, 150 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 180 g hladké mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku, 20 g kakaového prášku
Suroviny na krém – 500 g mascarpone, 250 ml smetany na šlehání 33 % v domečku, asi 2 lžíce moučkového cukru, semínka z půlky vanilkového lusku
Postup – vejce ušleháme s cukrem, pak zašleháme olej. Mouku, kypřící prášek a kakao promícháme, prosejeme a lehce vmícháme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme.
Mascarpone lehce promícháme s cukrem a semínky. Smetanu ušleháme a obě suroviny jemně spojíme.
Z piškotového plátu vykrájíme kolečka, nastříkáme na ně krém, spojíme a vršky doplníme ovocem.