Suroviny – 500 g hladké mouky, 80 g cukru, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 250 ml smetany na šlehání v domečku, 80 g másla, 2 žloutky, asi 100 ml mléka, 40 g droždí
Na dokončení – 100 g rozinek namočených v rumu, 100 g kandovaného ovoce
Postup – z droždí, části vlahé smetany a lžíce cukru umícháme kvásek a necháme ho vykynout. Máslo rozpustíme, ve zbylé smetaně rozšleháme žloutky. Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho přikryté hodinu kynout.
Potom na vále do těsta zapracujeme okapané rozinky a kandované ovoce. Vyválíme z těsta obdélník, zarolujeme do rolády a vložíme do bábovkové formy, přičemž okraje spojíme. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby asi na 170 stupňů a upečeme.