Suroviny – 500 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vanilkový cukr, citronová kůra z jednoho bio citronu, 1 vejce, špetka soli, asi 250 ml mléka, 30 g droždí
Tvarohová náplň – 250 g tučného tvarohu v kostce, asi 100 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 žloutek, rozinky namočené v rumu
Povidla – k domácím přidávám moučkový cukr a rum
Drobenka – asi 100 g másla, 150 g hrubé mouky, 50 g krupicového cukru
Postup – z vlahého mléka, droždí a špetky cukru umícháme kvásek, necháme ho vykynout. Máslo rozpustíme, vejce rozšleháme v mléce. Vše smícháme, vypracujeme těsto a necháme ho kynout. Pak těsto rozdělíme na dvě části, rukou ho roztlačíme na plechy vymazané máslem, poklademe náplněmi a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté upečeme.