Ideální k letnímu posezení. Měla jsem obavy, jak půjde krájet, jestli sušenkové dno nebude zlobit. Ale šlo to krásně. Zbytek jsem nakrájela na menší kousky a dala i s ušlehanou šlehačkou zpátky do mrazáku. Smetaně mráz neuškodil.
Suroviny – 250g suchých čokoládových sušenk, 70g másla, 3 druhy zmrzlin, šlehačka na ozdobu a čokoláda na posypání
Postup – sušenky rozdrtíme a s máslem propracujeme, až vznikne hmota, kterou natlačíme na dno dortové formy. Množství másla si upravíme podle toho, jaké sušenky použijeme. Zmrzliny necháme trochu povolit a potom je postupně vršíme do formy na sušenkové těsto. Podle možností jednotlivé vrstvy uhladíme. Zabalíme do folie a necháme v mrazáku zmrznout. Před podáváním projedeme nožem kolem boční strany formy, uvolníme ji a vyndáme. Potom uvolníme dno a přendáme na tác. Povrch dozdobíme, ostrým nožem nakrájíme a můžeme podávat.