Suroviny – 500g polohrubé mouky, špetku soli, 2 žloutky, 180g másla, 1400g cukru, mléko, kostičku kvasnic, 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr
Postup – z droždí, lžičky cukru, mouky a vlažného mléka umícháme kvásek. Necháme vzejít a přidáme k mouce, trochu osolíme, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a další přísady. Zpracujem hladké těsto a necháme hodinku kynout. Potom rozdělíme na dvě poloviny. první vyválíme podle velikosti plechu, který jsme si vytřeli tukem. Vložíme plát těsta a urovnáme. Celou plochu potřeme marmeládou a vše přikryjeme druhým plátem těsta. Po vyválení ho ozdobně prokrojíme válečkem a pak přeneseme na marmeládu. Je -li potřeba, zarovnáme kraje a rukou je spojíme, aby nám marmeláda nevytekla. Povrch potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Necháme ještě chvíli kynout a potom upečeme.