Řezy se skládají ze světlého těsto, na něj se lžící nanese tmavé těsto. Po upečení na plát navršíme tvarohový krém a vše polijeme čokoládou.
Suroviny na těsto – 2 vejce, 170 g cukru, 250 ml mléka, 120 ml oleje, 250 g hladké mouky, 1 pečivový kypřící prášek, 1 vanilkový cukr
Postup – vejce vyšleháme s cukry, přidáme postupně tekuté a potom sypké suroviny. promícháme a dvě třetiny těsta naneseme na větší plech. Do zbytku těsta vmícháme 1 lžíci kakaa a trochu mléka a vymícháme těsto. To potom lžící nanášíme na světlé těsto, vytváříme na světlém těstě proužky. Po spotřebování tmavého těsta dáme plech upéci.
Suroviny na krém – 400 ml mléka, 200 g cukru, 2 sáčky vanilkového pudinku, 250 g másla, 500 g měkkého tvarohu v kostce, 1 vanilkový cukr
Postup – ve studeném mléce rozmícháme pudinkové prášky, přidáme cukry a uvaříme hustý pudink. Do horkého vmícháme na kostky nakrájené máslo a necháme rozpustit. Ve větší míse si šlehačem propracujeme tvaroh a pak do něj po částech zašleháváme ještě vlažný pudink. Prošlehaný krém naneseme na plát těsta a uhladíme.
Povrch řezů polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které přidáme trochu másla. Před zaschnutím posypeme lupínky z bílé čokolády.