Suroviny – listové těsto, na náplň – 4 bílky, špetku soli, 5 lžic cukru, 100 g mletých ořechů
Postup – listové těsto rozválíme na plát. Na náplň ušleháme bílky, do tuhých zašleháme cukr a nakonec vmícháme ořechy. Navrstvíme na těsto a zabalíme jako roládu. Můžeme také takto připravenou roládu nakrájet na širší kolečka a klást na plech s pečícím papírem a upéct.
Já znám způsob, když se roláda nakrájí na kolečka, na slano – buďto se špenátem nebo s kečupem, šunkou, sýrem – ale to Vy, Alenko, také jistě děláváte – teď si nejsem jistá, jestli takový recept už na těchto stránkách nemáte. Zkusím to někdy i takhle na sladko.
Jiřinko, určitě mám na stránkách u slaného pečiva. Já si na tyto slané recepty vzpomněla, a zkusila jsem sladkou náplň z bílků s oříšky. Mám z pečení hodně bílků, tak to byl takový pokus a je to moc dobré, jednodušší je nekrájet a upéci v celku, tam je více znát chuť oříšků. Krájené kousky jsou více vypečené, záleží, jak kdo rád.