Suroviny na těsto – 400 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 1 pečivový kypřící prášek
Suroviny na náplň – 250 g mletých vlašských ořechů, 100 g cukru, 120 ml mléka, rumová tresť, 1 citronový cukr
Na dokončení – moučkový cukr navoněný vanilkovým luskem
Postup – všechny suroviny na vále zpracujeme v těsto, zabalíme a uložíme do druhého dne v chladu. Na náplň převaříme mléko, vsypeme sypké přísady a necháme přejít varem. Po vystydnutí přidáme trochu tresti nebo rumu, podle toho jak hustá náplň nám vznikla.
Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vyválíme slabší plát a vykrojíme podle větší pokličky kruh. Rozdělíme na osm dílů, na širší stranu dáme lžičkou trochu náplně, stočíme a vytvoříme rohlíček. Upečeme, teplé obalíme v moučkovém cukru.