Suroviny – 3 vejce, 150 g cukru, zrníčka z půlky vanilkového lusku, 150 ml oleje, 100 ml mléka, asi 260 g polohrubé mouky, 1 pečivový kypřící prášek
Na plnění – 500 g tučného tvarohu v kelímku, moučkový cukr podle chuti, zrníčka z půlky vanilkového lusku, rozpůlené meruňky nebo i jiné ovoce
Postup – nejprve si připravíme ovoce, omyjeme, rozpůlíme. Potom tvarohovou náplň – promícháme tvaroh s cukrem a vanilkou. Na mřížky si připravíme sáček, který se používá při zdobení krémem.
Nyní se pustíme do přípravy těsta. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkou, postupně zašleháme olej a mléko. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva. Bílky ušleháme do tuha a vmícháme je do hotového trochu tužšího těsta. Hotové nalijeme na velký plech s papírem na pečení nebo vymazaný tukem.
Tvaroh přendáme do sáčku, pak odstřihneme špičku a nastříkáme mřížku po celém povrchu. Do ní pak rozmístíme půlky meruněk řeznou plochou nahoru. Vložíme do trouby a klasicky upečeme.