Suroviny na těsto , na menší plech – 1 vejce, 50 g cukru, 3 lžíce oleje, 3 lžíce mléka, 85 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 1 lžíce kakaa
Suroviny na tvarohovou náplň – 1 tučný tvaroh ve vaničce, asi 50 g moučkového cukru, semínka z půlky vanilkového lusku, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 vejce
Suroviny na žmolenku – asi 100 g másla, trošku hrubé mouky a krupicového cukru, půl lžičky mleté skořice
Na dokončení – asi 4 jablka
Postup – nejprve si připravíme žmolenku, suroviny propracujeme rukou. Nyní smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme vanilkou nebo cukrem. Omyjeme jablka, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince, nahrubo nastrouháme, přičemž nám zůstanou v ruce slupky.
Plech vystříkáme olejem nebo vyložíme papírem. Všechny suroviny na těsto promícháme a nalijeme ho na plech. Rozprostřeme tvarohovou náplň, na ni nastrouhaná jablka a ty posypeme žmolenkou. Vložíme do trouby a upečeme.