Suroviny na piškot – 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 lžic oleje
Suroviny na krém – 250 – 375 g másla, 1 plechovka pikaa
Na dokončení – jahodová marmeláda, čokoládové trubičky, trochu světlého krému nebo ušlehané smetany
Postup – upečeme piškot. Bílky našleháme se špetkou soli, pak zašleháme postupně cukr, žloutky, olej. Lehce vmícháme mouku, rozetřeme na větší plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Máslo necháme povolit, rozšleháme a po lžicích pomalu zašleháme pikao.
Upečený piškot otočíme na druhý plát pečícího papíru a použitý stáhneme. Pokud potřebujeme, zarovnáme nožem okraje. Rozměříme si plát na stejné čtverce nebo obdélníky – já měla 7 cm na 5 cm, podle velikosti plátu. Uprostřed dílků částečně vykrojíme pomocí kulaté vykrajovačky otvor, nožem vyndáme vrchní část těsta. Otvory lžičkou naplníme marmeládou a uzavřeme odloženou vrchní částí těsta.
Ušleháme krém a pomocí sáčku s trubičkou ho nastříkáme na naplněný plát. Na střed jednotlivých dílků nastříkáme světlým krémem nebo šlehačkou pusinky a dozdobíme čokoládovou ozdobou.