Překvapivě nám doma zbylo vánoční cukroví. Chybělo nám setkávání se s lidmi, a tak jsem včera řešila, co s tou trochou mám udělat. Po zkušenosti, že mražené cukroví není tak dobré jako předtím, jsem zkusila upéct buchtu. Těsto jsem vložila do dortové formy s tím, že ho popřípadě, pokud upečené nebude příliš chutné, promažeme nádivkou nebo marmeládou. Ale není to třeba, chuť připomíná naši prezidentskou bábovku…
Suroviny – asi 500 g zbylého vánočního cukroví (jakékoli, promazané, s polevami, s ořechy, marcipánem…), 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce cukru (můžete vynechat, pokud neradi příliš sladké, manžel ano), 1 vanilkový cukr, 1 větší vejce, 1 pečivový kypřící prášek, mléko podle potřeby
Postup – cukroví rozdrtíme v sekáčku. Nasypeme do mísy, přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme. Pak vejce a mléka tolik, abychom vytvořili těsto jako na bábovku. Nalijeme do formy a upečeme.