Dort s rumovými třešněmi

Suroviny na korpus – 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 140 g polohrubé mouky, 20 g kakaového prášku

Suroviny na krém – 250 g mascarpone, 250 ml smetany na šlehání v domečku, cukr podle chuti, lžíce kukuřičného škrobu

Na dokončení – třešně naložené v rumu

Na korpus šleháme postupně bílky, pak přidáme cukr, žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku s kakaem.

Naložené višně necháme odkapat. Do nálevu přidáme asi 100 ml vody, v níž promícháme asi lžíci kukuřičného škrobu, povaříme asi 2 minuty.

Mascarpone se smetanou a cukrem ušleháme a lehce vmícháme rumuvý pudink.

Na upečený korpus navrstvíme část krému, poklademe ho vypeckovanými třešněmi a zbylý krém nastříkáme do mřížky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *