Na přípravu nepotřebujeme strojek, jen řádně ušlehat smetanu. Netvoří se krystalky, stačí nalít do formiček nebo kelímků. Já jsem ji tentokrát dávala do kelímků, ale ani po polití strany kelímku teplou vodou se mi ji nepodařilo vyklepnout. Tou vodou po okrajích trochu povolila, ale ostatní zůstala pevná a poměrně dlouho zmrzlá. Je lepší ji podávat přímo v nádobkách ve kterých zmrzla a ozdobit pouze povrch zmrzliny.
Tentokrát jsem ji dělala z malin, ktré jsem rozmixovala. Můžete použít i jiné ovoce nebo i vylisovanou šťávu, popřípadě smíchat i několik druhů.
Suroviny – 400 ml smetany na šlehání, 200g krupicového cukru, 500g šťávy nebo rozmixovaného ovoce
Postup – připravíme si ovoce. Vychlazenou smetanu ušleháme s cukrem dotuha. Zlehka vmícháme ovoce a nalijeme do kelímků nebo formiček. Zakryjeme víčkem, alobalem nebo folií a necháme zmrznout.