Jahodový džem Low Carb

Je to džem na rychlou konzumaci, nevydrží zavařený ve sklenicích přes zimu. To by se musel sterilovat. A já tuto konzervaci u ovoce nemám ráda, změní se hodně chuť. V lednici ovšem vydrží několik dní…

Suroviny – 246 g jahod, 35 g sladidla erytritol, 19 g chia semínek

Postup – jahody jsem ponechala vcelku, povařila jsem je asi 5 minut. Pak jsem přidala sladidlo a semínka. Za stálého míchání jsem vařila další asi 3 minuty. Přelila do misky a počkala až hmota vystydne. Pak zvážila a vypočítala pro zájemce hodnoty.

100 g hotového džemu obsahuje – 290 kJ – 1,52 g bílkovin – 7,99 g sacharidů – 2,57 g tuků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *