Máčené povidlové šátečky

Já jsem plnila šátečky povidly, ale můžete použít i mák, tvaroh nebo ořehy.

Suroviny – 350g hladké mouky, 250g másla, 3 lžíce mléka, 50g cukru, 40g kvasnic, 1 vejce, 1 žloutek, špetku soli

Na náplň jsem použila ochucená povidla cukrem a rumem. Na namáčení upečených šátečků potřebujeme 120g másla, 3 lžíce rumu, prosátý moučkový cukr ochucený vanilkou.Máslo si opatrně rozpustíme a přilijeme rum, promícháme a před namáčením necháme trochu vychladnout.

Postup – kvasnice rozetřeme ve vlažném mléce a s ostaními surovinami spojíme v hladké těsto. Nedáváme kynout, ale hned rozvalujeme, vykrajujeme čtverce, plníme náplní a protilehlé konce dobře spojíme. Upečeme je a ještě teplé jednou rukou namáčíme v máslové směsi a druhou obalujeme v cukru. Na povrchu se vytvoří krustička, ale není tvrdá, šátečky vydrží dlouho měkké, tedy ne u nás…Máčené povidlové šátečky

2 komentáře u „Máčené povidlové šátečky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *