Vepřové maso dušené s mrkví

U nás oblíbené jídlo, mrkev nechávám jen chvilku podusit, aby byla trochu křupavá.

Suroviny – vepřové maso – plecko, kotlety, sůl, pepř, vývar, mrkev, hrubá mouka, sádlo, cibule

Postup – maso očistíme a nakrájíme na kostky, posolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle opečeme do růžova. Přidáme na ni maso a orestujeme, aby se zatáhlo. Až se opeče a uvolní trochu šťávy, zalijeme maso horkým vývarem nebo vodou. Dusíme do poloměkka. Mezitím si očistíme mrkve, nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Poprášíme moukou, promícháme a necháme společně dodusit. Vepřové maso dušené s mrkví

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *